10 tips voor optimaal werkplezier

Werkplezier, wat geeft jou meer werkplezier? Hoe belangrijk is voor jou:

Wat jij doet?
Met wie je samenwerkt?
Bij welke organisatie jij werkt?

Geef voor elk onderdeel een cijfer. Wat is dan het gemiddelde cijfer en wat zegt dit over jouw werkplezier? Wil jij dat werken niet meer aanvoelt als werken? Kijk dan naar deze 10 belangrijke tips die voor optimaal werkplezier zorgen.

Een nieuw onderdeel dat ik behandel uit mijn boek De betrouwbare leider.

Tip 1 Zorg voor een optimale relatie met jouw collega’s

Zie ook mijn blog ’10 tips voor een optimale werkrelatie met jouw collega’s’, want een fijne relatie met jouw collega’s draagt sterk bij aan een positieve sfeer op de werkvloer.

Tip 2 Stel elke dag doelen

Werken zonder doelen, is doelloos werk doen en dat veroorzaakt geen werkplezier. Je wilt na afloop van een werkdag terugkijken op wat je resultaten zijn. Doelen en resultaten zijn eeneiige tweelingen van elkaar. Combineer je doelen voor jouw werkdag met een ontwikkelingsdoel. Hoe dragen de geleverde resultaten bij aan jouw persoonlijke groei.

Tip 3 Blijf jezelf ontwikkelen

Zodra je geen fouten meer maakt en je werk steeds meer routine wordt, dreig je stil te staan in jouw ontwikkeling. Werken op de automatische piloot, lijkt op lopende band werk. Blijf jezelf uitdagen met taken die lastig zijn of maak stappen in jouw communicatievaardigheden en sociale vaardigheden. Wat voor vaardigheden kan je ontwikkelen om promotie te maken? Stilstaan in jouw ontwikkeling is achteruit gaan en dan ebben jouw energie en motivatie langzaam weg.

Tip 4 Autonomie

Controleren hoe jij je werk doet en vragen wanneer het af is, tast jouw autonomie aan. Jij weet zelf hoe je iets hoort te doen en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Daarin ben je kritisch naar jezelf en jij weet waardoor je in je kracht zit. Jij maakt de juiste keuzes en werkt optimaal samen met jouw collega’s, dat maakt jou autonoom in een afhankelijke positie.

Tip 5 Stel jezelf vaker de vraag of jij de goede dingen doet

Je kunt reageren op wat er elke keer verandert op jouw werk, of jij initieert zelf veranderingen. Wat denk je geeft meer werkplezier? Veranderingen volgen of veranderingen inleiden? Blijf kritisch kijken of processen en resultaten beter kunnen. Kritisch zijn op wat en waarom je iets doet prikkelt jouw creative denkvermogen. Je haalt zoveel meer plezier uit jouw werk door de goede dingen te doen dan alles alleen maar goed willen doen. Blijf jezelf uitdagen hoe resultaten tot stand komen en ontdek nieuwe wegen en verbanden.

Tip 6 Zingeving

Jij draagt met al jouw collega’s bij aan iets dat jij als zinvol ervaart. Het geeft jou het gevoel dat je elke dag een bijdrage levert waardoor jij de wereld om je heen iets beter en mooier maakt. Wat iemand als zinvol ervaart, kan heel persoonlijk zijn. Voor de één is het zinvol zodra hij een glimlach bij iemand veroorzaakt door wat hij doet en voor de ander is het zinvol als hij meebouwt aan de wereldvrede.

Tip 7 Open en veilige werkcultuur

Op je hoede zijn voor wat je zegt of doet verlaagt het werkplezier. In een open cultuur bespreek je alles wat met werk te maken heeft. Frustraties ontstaan zodra een medewerker geen aandacht krijgt voor iets dat voor hem belangrijk is of dat hij nodig heeft om effectief te kunnen functioneren. Niet gehoord worden is erger dan wel of geen gelijk krijgen. Voor een open cultuur heb je psychologische en sociale veiligheid nodig. Dat iemand zich durft uit te spreken en dat het gedrag van de collega’s geen bedreiging vormt.

Tip 8 Waardering

Waardering uitspreken is aandacht hebben voor ‘hoe’ iemand iets heeft gepresteerd en met complimenten benoem je ‘wat’ iemand heeft gepresteerd. Waardering heeft een persoonlijker en duurzamer effect dan een compliment. Dit zijn complimenten: “Dat heb je goed gedaan.” “Dat is een top-prestatie.” Dit is waardering: “Jij hebt op een respectvolle manier samengewerkt en naar elk projectlid geluisterd. Met jouw gerichte vragen wist jij elk lid in zijn kracht te zetten.”

Tip 9 Betrokkenheid

Je voelt je al snel overbodig als je niet betrokken wordt bij werkzaamheden. Zodra je iets toevoegt aan kennis en kunde ben je nodig. Zodra het uitdagend en inspirerend is, stijgt jouw betrokkenheid, maar die daalt weer snel als je niet de middelen krijgt die hiervoor nodig zijn. Een team waar je graag deel van uitmaakt, versterkt jouw betrokkenheid. Dat is een team waarmee je belangrijke waarden deelt en jouw teamleden het beste uit jou naar boven halen en jouw ontwikkeling bevorderen.

Tip 10 integere leiding

Voor een open en veilige werkcultuur heb je een integere leiding nodig, die eerlijk, rechtvaardig, respectvol en betrouwbaar is. Jij bent gelijkwaardig en wordt gelijkwaardig behandeld. Je wordt als arbeidskracht beoordeeld op jouw resultaten en hoe jij functioneert tussen jouw collega’s. In het team is slechts plaats voor teamleden die eerlijk en betrouwbaar zijn. Onethisch en oneerlijk gedrag wordt niet getolereerd en de leiding heeft daarin absoluut een voorbeeldfunctie.

Zoek jij een specialist in het optimaliseren van werkrelaties? Met mijn boek De Betrouwbare leider leid ik jou stap voor stap naar betrouwbaar leiderschap. Lees mijn boek en scan de code hierin voor een gratis coachgesprek met mij.

Meer plezier in leidinggeven! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *